lördag 29 januari 2011

Pizzabagare


De kan arbeta i pizzabutik, på pizzeria, hos pizzabud eller på restaurang. Pizzabagares huvudsakliga uppgift är att baka pizzor, men många pizzerior erbjuder även annan mat som till exempel pasta, lasagne, piroger, pajer, bakad potatis, sallad och soppor. I arbetet ingår mycket förarbete för att pizzabakningen ska gå snabbt. De tillverkar pizzadeg, hackar, skivar och river det som ska bli fyllning och ser till att alla ingredienser finns till hands. Pizzadegen bakas ut, fylls och gräddas i ugnen efter kundernas beställningar.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på var man arbetar och hur stor pizzerian/butiken/restaurangen är. Ibland tar pizzabagare även upp beställningar och tar betalt. De kan också servera, plocka disk och diska. Periodvis kan det bli många beställningar samtidigt, vilket innebär att arbetet stundtals blir stressigt. Arbete på kvällar och helger är vanligt.

Upplärning till pizzabagare sker på arbetsplatsen. Utbildning för arbete inom restaurang finns inom gymnasieskolan på Hotell- och restaurangprogrammet.
Källa: utbildningssidan.se

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...