onsdag 12 juni 2013

Rabarberpaj!

Älskar rabarber, de är så fina och goda. Har även bloggat om det här.
I förrigår gjorde äntligen en paj


Fyllning

6 rabarberstjälkar
ca 1½ dl socker
ca 1 tsk nymald kardemumma

Deg

150g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 krm salt
 
Till servering

Glass, vaniljvisp eller grädde


  1. Fyllning: Skär av de yttersta ändarna på rabarberstjälkarna och skala bort det yttersta, tunna skalet. Skär rabarbern i små bitar, ungefär 2 centimeter långa.
  1. Lägg i rabarberbitarna och sockret i en kastrull. Koka i 5-10 minuter eller tills rabarbern blir mjuk. Ha i kardemumma i slutet av koktiden. Smaka av och känn efter om du vill ha mer socker.
  1. Deg: Sätt ugnen på 200°C.
  1. Lägg smöret i en liten kastrull och smält det på låg värme.
  1. Häll mjöl, socker, bakpulver och salt i bunken och rör om ordentligt.
  1. Häll i det smälta smöret och blanda ihop till en deg.
  1. Lägg degen i en pajform och platta ut den med händerna så att den täcker botten och går upp en bit på kanterna. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  1. Ta ut pajen ur ugnen och fyll med rabarbern, bred ut dem i ett jämnt lager. Ställ in pajen i ugnen igen i ytterligare ca 10 minuter.
  1. Ät med vaniljvisp.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...