- Smörj och mjöla/bröa hellre en gång för mycket än en gång för lite.
- Använd INTE mellangrädde till tårtor. Visst går den att vispa, men så fort den blir fast, börjar den att skära sig och bli vattnig.
- När jag gör tårtor gör jag för mycket fyllning, hellre slänga en del, än att det inte räcker.
- När man gör marsipanfigurer, tex dekorationsrosor, färga inte marsipanen för mycket. Det ser bara billigt och hemgjort ut.
- Vill man att spritsad grädde ska se proffsig ut ska man använda stora tyllar.
- Jag sätter alltid på ugnen när jag jäser degar, och ställer bunken på spisen ovanför ventilen från ugnen.
söndag 28 oktober 2012
Baka kaka
Saker som jag lärt mig (ofta den hårda vägen ;-)) när jag bakat genom åren:
Etiketter:
Fika
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar