onsdag 20 mars 2013

Favoritmuffins

Själv föredrar jag att grädda dem ganska kort tid, så att de forfarande är ogräddade i mitten. Då kan de till och med klara sig utan topping!

Till 10st halvstora muffins:
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • ½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 mogna bananer
  • 10 Geishapraliner
  • 10 bitar mörk choklad (ca 40% kakao)
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader C.
  2. Rör samman smör och socker, tillsätt ett ägg i taget. Blanda i vanlijsocker och mjölk och rör om till smeten är jämn. Blanda bakpilver och mjöl, rör i.
  3. Mixa bananerna och rör i.
  4. Fyll muffinsformar till 3/4 av formen. Tryck i en bit Geisha och en bit mörk choklad.
  5. Grädda i mitten av ugnen, ta ut när de fortfarande är smetiga i mitten.
Vill man ha topping, kan man bara blanda cream cheese med florsocker och ev kakao och bre på när de svalnat.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...