De var faktiskt jättegoda, över förväntan! :-)
Till 16 små semlor:
- 2½ dl mjölk
- 25g jäst
- ½ dl strösocker
- 2 krm salt
- 3 msk kakao
- ca 7 dl vetemjöl
- 75g rumsvarmt smör
- 1 ägg
- florsocker
- kakao
- vispgrädde
- mandelmassa
- vanlijsocker
- mjölk
Gör såhär:
- Värm mjölken till 37 grader. Smula i jästen. Blanda i socker, salt, kakao och nästan allt mjöl, degen ska inte vara torr. Blanda i smöret. Låt degen jäsa i 45 min.
- Dela i 16 bitar. Rulla till bollar, låt jäsa på plåt i 25 min.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 7 min, 225 grader.
- Vispa grädden tillsammans med florsocker och kakao. Ta 1 msk kakao och 1 msk florsocker på 2 dl ovispad grädde.
- Riv mandelmassan och blanda i lite vamiljsocker och lite mjölk.
- Fyll bullarna och pudra över florsocker.
Tips 2: Vaniljsocker i mandelmassan gör stor skillnad, men ta inte för mycket.
Tips 3: Snåla inte på grädde och mandelmassa.
1 kommentar:
Ser ju jätte gott ut. Vi måste få till en fika snart...
Skicka en kommentar