Gjorde en saffranskrans som blev ovanligt god. Det var kanske inte bara bra, för jag åt alldeles för mycket, men här är i alla fall några bakningstips:
- Vill man göra en krans som inte blir platt och bred, kan man lägga den i en sockerkaksform.
- När jag bakar saffransbröd brukar jag köpa saffran av bra kvalitet och alltid mer än vad som står i receptet. Dessutom mortlar jag det tillsammans med lite strösocker, innan jag har i det i smeten.
- Saffran har en förmåga att torka ut degen, så använd så lite mjöl som möjligt och grädda lite i underkant.
- Fyllning med mandelmassa (ganska mkt), smör, kardemumma (också ganska mkt) och russin, är rent ut sagt skitgott! :-)
2 kommentarer:
Ser jättegott ut! Antar att det inte finns mycket kvar att provsmaka? Men kanske kan det bli en krans till till familjens julfirande? ;-)
/ Bull-moster
Nä, Kristoffer och jag (läs: Nästan bara jag) åt upp kransen på två dagar. Men den gör jag gärna om till jul!
Skicka en kommentar