fredag 3 december 2010

Vilket steg är du på?

Så frågade en dansvän mig, sedan förklarade han vad det betydde. Jag ligger tydligen på steg åtta...
  • Steg 1. Man har börjat en buggkurs.
  • Steg 2. Man har gått på någon dans inom klubben, middagen var kvällens höjdpunkt, men kanske tog man en dans efteråt (med någon som gått samma kurs såklart!). Eventuellt har man varit på någon friträning.
  • Steg 3. Man går på sin första socialdans, i sin hemstad och förfest är ett måste. Man upptäcker att det finns en dans som kallas "fox", den ser inte ut som foxtrot!
  • Steg 4. En gång har man varit ca 10 mil hemifrån och dansat. Av sina ickedansande kompisar (som man fortfarande har kvar), börjar man kallas för dansnörd. Ibland kommer man ihåg att ta med sig vattenflaska och extra ombyte till dansen. Man börjar förstå skillnaden på mogenband och moderna dansband.
  • Steg 5. Fox är inte längre en transportsträcka till nästa bugg. Man har provat att gnussa. Krogen lockar inte lika mycket längre. Kankse har man varit på Ölandsveckan eller på Dansbandsveckan i Malung.
  • Steg 6. Socialdans är ett naturligt inslag i vardagen. Man åker dit de bra banden spelar, eller i varje fall dit de band, som drar bra danspublik, spelar. Man har flera par dansskor med till varje dans, olika golv är ju olika hala! Det går åt mycket Resorb.
  • Steg 7. Man har upptäckt Norrland och norrlandsfox...
  • Steg 8. I början var det jobbigt att hitta dansfavoriter flera mil hemifrån. Nu spelar det ingen roll, man träffar ju alla nästan lika ofta ändå.
  • Steg 9. Man buggar troligtvis inte längre. Man önskar inte semester efter dansschemat, utan man väljer ett jobb med flexibla tider som man alltid kan anpassa efter dansen. Kanske har man flyttat till en stad som ligger nära de bästa dansbanorna.
  • Steg 10. Man kanske dansar över 150 kvällar per år, åker hur långt som helst och aldrig "står" en enda dans under kvällen, oavsett om det är en fyra- eller åttatimmarskväll. Eller så har man redan gjort det mesta och har nu gått ifrån dansen alltmer, inte så att man slutat gå på dans, men själva dansandet under kvällen har minskat drastiskt. Istället kan man umgås med dansvänner, fotografera, hänga med banden eller bara vara. Alla i detta steg har dock dansat under många, många år och man är välkänd även bland de man aldrig dansat med.
Naturligtvis kan man byta steg både uppåt och nedåt, när man under perioder dansar mer eller mindre. Men har man en gång uppnått steg tio, så stannar man där.

3 kommentarer:

M Lund sa...

Tycker nog att 9 och 10 är rätt nära till hands för oss båda. :D

Sven sa...

10...

carro sa...

Jag skulle så gärna dansa mer. jag är ute minst två kvällar i månaden o dansar. Men ofta blir det stå o digga med kompisarna, skoja med banden och dansa kanske fem-tio danser. Skulle vilja htita någon kompis som dansar men de är bara tjejkompisar. Och ofta är jag på ställen där det är "pinsamt" o dansa med dem som diggar till banden. Så då blir man stämplad av dansarna. Fast man varken festar eller ligger med banden. Så det är svårt att komma in i "dansgängen" när man redan är stämplad när man bjuder upp eller blir uppbjuden.

Synd. Men sant. Enda som skulle hjälpa är väl om man hittar någon att dansa med hela kvällen. :)

Jävla världsproblem jag målade upp här? HAHAHA. men bara saker jag tänkt på. Man blir ofta som fans stämplad av dansare och får svårt att visa vad man går för. det är egentligen det jag ville säga. ;) Babbelbabbel.

Kanske ses ute på dansbanorna eller i malung.

Jag gillar listan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...