Imorgon blir det äppelpaj.
Till en stor paj:
- 250g smör
- 2 dl socker
- 1½ dl kokos
- ca 4 dl vetemjöl
- 1½ dl havregryn
- 100g vit choklad
- 8 äpplen
- ca 2 msk smör
- ca 2 msk socker
- 1½ tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- Milda vaniljvisp
- Vispa vaniljkrämen hårt och stäl i kyl.
- Skala och skär äpplena i bitar. Stek i smör, socker, ingefära och kanel.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda smör, socker, kokos och vetemjöl. Ha till sist i havregryn.
- Lägg de stekta äppelbitarna i en ugnsfast form. Hacka den vita chokladen i ganska stora bitar, häll i det i formen, ovanpå äppelbitarna. Smula över smuldegen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
- När pajen svalnat, servera med vaniljkräm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar