söndag 29 juli 2012

Actic stängde 14:00 igår

Då hade jag precis vaknat för andra gången.

Det är inte svårt att träna styrketräning utan redskap om man mest vill träna uthållighet, men vill man hitta tunga övningar är det svårare. Jag kom på några.
  • Chins och pull-ups (det är ganska lätt att hitta en stång ute, om man inte har det hemma)
  • Armhävningar med händerna precis invid kroppen eller väldigt brett isär
  • Armhävningar med fötterna på något högt, eller stå på händer mot en vägg och böja och sträcka på armarna
  • Benböj med ett ben i taget
  • Träna magen genom att ligga på rygg hålla fast sig i något och sedan röra benen upp och ner i ganska små rörelser, nära golvet
Mycket mer än så kom jag inte på, dvs ländrygg, vader och underarmar är jättesvårt att träna utan vikter. Har ni några tips, så skriv en kommentar!



2 kommentarer:

Gabriella sa...

Ländrygg- Rygglyft, ligg på sängen eller en soffkant så blir det tyngre. Är det för lätt så skulle jag nog ändå rekommendera uthållighetsträning för ländryggen eftersom man har mest nytta av det i vardagen. :-)
Ben-Kliva upp och ner på en stol/parkbänk (rumpa/ben).
Vader/ben-Sitta mot vägg med 90 grader i höftled och knäled och samtidigt göra tåhävningar. Vet inte om det blir tillräckligt tungt?
Vader/ben-Stå på tråna och böja på benen, hålla kvar 15 sek eller mer, gå djupare ner och hålla kvar 15 sek, gå ännu djupare och hålla kvar 15 sek, sen vända uppåt stanna kvar 15 sek osv. Öka antalet sekunder till 20 eller mer om det är för lätt..
Underarmar-Svårare, är det för lätt att fylla en petflaska med vatten??

Hoppas något kan passa! :-)

S. sa...

Tack! Ska prova :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...