lördag 23 juni 2012

Göra själv

Har alltid gillat att själv försöka göra samma saker som man kan äta ute. Oftast är det lättare än man tror.

Churros till ca 2 pers:
  • 2½ dl vatten
  • 15g socker
  • 3g salt
  • 15 ml olja
  • 125g vetemjöl
  • ca 2 l frityrolja
  • socker och kanel att strö över
  1. Värm vatten, socker, salt och olja tills det kokar upp. Tag av plattan och rör i mjöl tills det blir en deg.
  2. Hetta upp olja till 190 grader. Spritsa 5-10cm långa korvar och fritera dem tills de blir guldbruna. Låt rinna av på papper och rulla dem i socker och kanel när de svalnat något.
  3. Ät upp ganska fort, för de blir inte bättre med tiden.
Tips: 
Fritera bara fem åt gången annars fastnar de i varandra.
Se till att oljan håller jämn temperatur, ett tiotal grader upp eller ner gör stor skillnad.
Man behöver en ganska rejäl sprits, eftersom degen är tjock.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...