onsdag 18 juni 2014

Klättring i Ågelsjön

Det såg helt omöjligt ut och visst var det svårt, men det roliga är att man ändå klarar mer än man tror. Det ända man tänker på är att komma upp och det är kanske tur att man inte tittar ner, förrän man är uppe :-P :-).


fredag 13 juni 2014

Varför blir så många utbrända?

Jag vet jättemånga som har blivit utbrända och ibland undrar jag vad det är som gör att vissa blir det och andra inte. Att jag själv inte blivit det, tror jag till viss del beror på att jag är lat. Jag jobbar heltid och har ungefär åtta aktiviteter i veckan efter jobbet och ytterligare några intressen jag vill hinna med, så på sätt och vis gör jag ganska mycket saker. Och andra sidan lagar jag aldrig mat, tittar aldrig på nyheterna, jag jobbar nästan aldrig över, jag dammsuger lite för sällan och jag prioriterar alltid att sova eftermiddag eller ta sovmorgon, så fort jag får tillfälle. Visst stressar jag för mycket ibland, men det tror jag man klarar om man tar igen sig emellanåt. För mig är det livsviktigt att emellanåt ha tid att sova ut och tid att inte göra någonting..

tisdag 3 juni 2014

Tiggare

Jag ger ibland pengar till folk som spelar eller sjunger på gatorna, men nästan aldrig till de som bara sitter och tigger. En ursäkt är att jag hellre ger pengar till välgörenhet, än att ge dem till någon som kanske inte får behålla dem själv. En annan ursäkt är att tiggarna är så många och att jag inte riktigt har någon ursäkt. Författaren PO Enquist beskriver det väldigt bra i sitt (icke)svar i programmet Allvarligt talat, lyssna 12:00 in i programmet.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...