måndag 28 april 2014

Arkitektur på resan

Jag har många bilder, kommer nog fler sedan..

Funkishus i Christiania i Köpenhamn. Skulle gärna bo i ett sådant hus!

Kyrktorn i Utrecht

Nygotisk kyrka i Amsterdam

Mechelen

Mechelen. Visst buktar pelaren ut?

Mechelen

Mechelen

Torn i Tournai som vi gick upp i.

Tournai

Notre-Dame d'Amiens, min favorit av alla katedraler vi såg. Dessutom den högsta färdigbyggda gotiska katedralen tror jag.

Notre-Dame d'Amiens

Notre Dame d'Amiens

Notre Dame d'Amiens

Jugend i Paris! Fantstiskt! Stationen hette Abbesses tror jag.

Utsikt från Louvren eller Musée d'Orsay, minns inte vilket.

Sacré Coeur

Behöver väl inte skriva Eiffeltornet..

Cathédrale Saint-Pierre de Beauvais. Enorm, men inte färdigbyggd. Saknar långhus, men så stor att den kan användas ändå.

torsdag 24 april 2014

Fotopromenad

Det blir inget vidare bra bilder i solen, men trevligt hade vi! :-)







Visst är brandstationen fin? Ritad av Kurt von Schmalensee och mosaiken på framsidan är gjord av Bo Beskow.


onsdag 23 april 2014

Foxtrotkurser

Flera gånger har jag hört många av mina dansvänner bli väldigt upprörda över att vissa foxtrotkurser endast låter tjejer vara med om de dansar följare och killar om de dansar förare. Många tycker det är en förfärlig diskriminering. Som bakgrund kan jag nämna att de danskurser jag menar har ett upplägg där man hela tiden byter danspartner, vilket innebär att alla förare dansare med alla följare.

Själv dansar jag ofta med tjejer, jag för en hel del och skulle jag gå kurs i foxtrot, skulle jag absolut vilja gå som förare. Trots det kan jag inte tycka det är diskriminering att vissa kurser inte skulle tillåta mig att vara med som förare. Lika lite tycker jag det är diskriminering att en del kurser bara välkomnar de som går med på att dansa både förare och följare och kan tänka sig att dansa med alla. Det viktiga tycker jag är, att man jobbar för att det ska finns tillräckligt stort utbud av alla sorters kurser. För mig är det inte mångfald när tjejer ska dansa med tjejer och killar med killar om de inte själva vill det.. För mig är mångfald att acceptera folk som de är, så länge de inte diskriminerar andra. Och nej, jag tycker inte det är diskriminering att inte vilja dansa med någon av samma kön.

tisdag 22 april 2014

Hälsade på hos morfar

Jag var och fikade hos morfar härom dagen. Nästan gömd bakom en blomma hittade jag en bild på honom  och mormor med min mamma eller moster i famnen.. :-)


tisdag 15 april 2014

Imponerande..

När jag var yngre och även nu ibland, har jag skämts jättemycket för att jag har acne. Vet egentligen inte varför jag skäms, men det är verkligen svårt att tänka bort. Blev så glad att Isabella som ofta syns i mycket smink, fixat hår och snygga kläder, faktiskt vågar visa hur hon egentligen ser ut.

söndag 13 april 2014

Modernt skräp

Vi tittade på många katedraler och kyrkor under resan. Bara en tog inträde, eftersom det var en utställning med modern konst inne i kyrkan...

 :-o :-O Hjälp!




onsdag 9 april 2014

Stanna tiden

Gillar nästan inga snabba dansbandslåtar, därför blev jag så förvånad när jag hörde Sannex nya låt. Den är fantastisk att dansa till och så pass snabb att killarna inte stannar upp och myser, utan bara dansar! :-) (Y)

tisdag 8 april 2014

Har varit ute och rest

Här är några mobilbilder på alla platser vi besökte, fler och bättre bilder kommer senare..

Köpenhamn

Rosklide

Nattåget mellan Roskilde och Utrecht

Utrecht

Amsterdam

Mechelen

Tournai

Amiens

Paris

Beauvais

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...