lördag 25 januari 2014

Alexis & Magda

När jag var ute och dansade salsa senast var Alexis och Magda där, efter att ha hållit workshops tidigare under dagen. Jag hade aldrig sett dem dansa tidigare, men de är helt fantastiska! Nu önskar jag att jag hade lagt fler timmar på salsa istället för på foxtrot..

Inte världen bästa kvalitet på filmen, men den bästa jag kunde hitta som jag tror är okoreograferad.

fredag 24 januari 2014

Building Conservation

Hittade en rolig blogg där man kan lära sig mer engelska (och tyska om man vill det).

torsdag 23 januari 2014

Tofsar

Jag blev inspirerad av Husmorsskolan, tycker tofsarna påminner om godisbitar. Själv orkade jag inte sticka någon tröja, så jag köpte en och satte på egna tofsar. Gjorde som man gjorde på dagis, med vanliga pappskivor, men tror säkert att det går mycket snabbare om man använder en pom-pom maker. Garnet är vanligt yllegarn för broderi, som jag köpte på Erikshjälpen.


måndag 20 januari 2014

Så mycket halvsanningar..

Det är mycket som delas på facebook och plötsligt kan en artikel från någon kvällstidning nästan bli en vedertagen sanning bland folk. Vill man kolla upp medicinska saker rekommenderar jag Cochrane och PubMed.

Cochrane är enklast, på hemsidan kan man söka bland deras "rewievs" som är sammanställningar av högkvalitativa evidensbaserade studier.

PubMed är lite krångligare eftersom det är en fördel om man använder Mesh-termer och man dessutom själv måste avgöra vilka studier man tycker är tillräckligt bra. Fördelen är att man har tillgång till (i alla fall en sammanfattning av) enormt många studier.

söndag 19 januari 2014

Jag fick en present

En av mina favoritkolleger på jobbet har stickat en halsduk åt mig! Så glad jag blev :-).


Om att bo på ofri grund

"Torpen tillät inte några överdådiga levnadsvillkor, men gav ändå möjlighet till ett visst oberoende. Torparen fick något "eget" – och framför allt: han kunde gifta sig och bilda familj. Det vet alla som varit förälskade; att ingen mosse är för blöt, inget kärr för vattensjukt och ingen backe för stenig för att avskräcka från ett försök, om man är tillräckligt kär. Kärleken – det är förklaringen till 100 000 torp."


onsdag 15 januari 2014

Dans i Norrköping

Det var flera år sedan jag dansade i min hemstad, men i helgen dansade jag både styrdans och salsa på Borgen och i Louis de Geer. Båda kvällarna kom jag två timmar för sent, väldigt lyxigt ibland att inte behöva samåka..


måndag 13 januari 2014

Läskigt!

Fick höra talas om Bikini Fitness, så jag kollade upp vad det var. Det är tydligen en tävling som skiljer sig från Bodybuilding och Body Fitness, genom att man helt enkelt ska vara mer snygg i bikini. Reglerna säger tex:

The physique should neither be
excessively muscular nor excessively lean and should be free from muscle
separation and/or striations

The skin tone should be smooth and healthy in appearance

the Bikini-fitness competitor must be viewed with the emphasis on
a “healthy and fit” physique, in an attractively presented “Total Package”

should take into consideration
the hair and facial beauty



Konstigt att över huvud taget tävla i hur man ser ut i bikini och läskigt att det här anses "hälsosamt", "attraktivt", "inte för magert" och med en "hälsosam hudton"..

torsdag 9 januari 2014

Mina favoriter

Jag hade missat att man kan titta på Joey and Rory's show. Deras sånger blandat med matlagningstips. Jättebra!


söndag 5 januari 2014

Mina kläder

Jag blir glad av att se dem...tror det är materialen jag gillar och att jag vet hur mycket jobb jag lagt ned..


lördag 4 januari 2014

Köksradio

Jag var på Erikshjälpen och skulle kolla efter en lampa till hallen, istället kom jag hem med en stor radio. Farbrorn som hjälpte mig i affären var säkert närmare 90, han ställlde in P1, och det ändrade jag inte på. Nu står radion i köket och jag fattar inte att jag klarat mig utan den tidigare. Bara en sådan sak som att sova eftermiddag med radion i bakgrunden...idag hade jag dessutom turen att vakna till Visa från Utanmyra som spelades i programmet om Jan Johansson, som jag verkligen kan rekommendera.



torsdag 2 januari 2014

41 danskvällar

Jag har dansat 22 gånger i Norrland under 2013 och jag har bott ungefär en månad på hotell och en månad hos vänner. Igår dansade jag i Skultuna och åkte fram och tillbaka, det kändes lyxigt att åka bil igen, det var så länge sedan..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...