tisdag 31 december 2013

2013

Gjorde du något nytt under 2013?

Började sy en folkdräkt, gick en kurs i byggnadsvård, och började intressera mig för arkitektur.

Något tillfälle från året som du alltid kommer att minnas?

Kanske..

Bästa köpet?

Bil.

Vad önskar du att du hade gjort mer?

Tränat mer på saker jag vill bli bra på, träffat familjen mer.

Vad önskar du att du hade gjort mindre?

Lagt patiens på mobilen och slösurfat på internet.

Favoritprogram på TV?

Solsidan och Landet runt.

Bästa boken du läst i år?

"Erik & Sigvard" och "Stora boken om byggnadsvård". Jag har läst ovanligt mycket böcker i år..



Största musikaliska upplevelsen?

Höra min körledare sjunga, han är en av de bästa tenorer jag hört. Blev också glad över att ha upptäckt bandet Solala och att Joey + Rory's nya skiva är jättebra. Sedan gillar jag alla musikstunder ihop med vänner..

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare?

Gladare! Eller rättare sagt jag var mindre ledsen, för glad har jag alltid kunnat vara. Det hände något i våras, vet inte vad det var, men plötsligt kände jag mig mindre sorgsen och mer nöjd.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Jag och mamma var i Gysinge och sedan i Gävle. En jättebra födelsedag!


Vad fick dig att må bra?

Träning (det förvånar mig varje gång hur glad jag blir), familjen, roliga vänner, körsång, hantverk och kvalitet. Och så upptäckte jag hur mycket roligare allt blir när man lär sig nya saker.

Vilka städer har du besökt under året?

Linköping, Stockholm, Västerås, Sundsvall, Växjö, Skövde, Söderköping, Vadstena, Hudiksvall, Härnösand, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå, Gävle, Borgholm, Bollnäs, Nyköping, Edsbyn, Borås, Karlstad, Barcelona, Skultuna, Örebro, Rättvik, Mora, Leksand, Falun, Borlänge, Hedemora, Ludvika, Malung, Uppsala och Lidköping.

Vilka låtar kommer påminna dig om 2013?

Desperado- Eagles
Real Man- Billy Dean
Wake Me Up- Avicci
Trubbel- Monica Zetterlund

måndag 30 december 2013

En vit jul skrämmer mig

Innan jul var det en massa prat om hur viktigt det är att fira en vit jul och alltså avstå helt från alkohol om man firar ihop med barn. Bland det värsta jag läste var att många skrev att de firar en vit jul, eftersom det är barnens dag. Hallå! Alla andra dagar då, är de inte barnens dagar? Jag är så glad att jag växte upp med en familj som aldrig behövde tänka tanken på en vit jul. Det var aldrig något problem, i mina ögon var alla alltid nyktra. Sedan tog några kanske en julöl till julbordet eller en nubbe till midsommar, men vad gjorde det så länge de var som vanligt. Däremot betydde inte fredagsmys, after work, förfest, julfest, restaurangbesök, osv att man var tvungen att dricka alkohol, mamma och pappa kunde ha kul ändå. Visst har jag sett dem lite extra glada någon enstaka gång, men det var mest roligt.. Jag har aldrig sett dem fulla och jag tror aldrig att de var det heller. Det är något som skrämmer mig minst lika mycket, när man ser hur föräldrar passar på att dricka sig fulla när barnen inte är med..

lördag 28 december 2013

Julen i år




"Bättre att ta ut glädjen direkt"

"Jag tänkte inte så alls, bättre att ta ut glädjen direkt, det går ju inte att gå runt att oroa sig i onödan. Hade det hänt så hade jag fått tackla det då. Så tänker jag med de mesta i livet. Oro tar onödig energi."

-Isabella Löwengrip

Ibland kan jag känna att man inte riktigt borde glädja sig för saker man inte är säker på, men varför inte egentligen? Man kan ju ändå inte vara helt säker på någonting..


torsdag 26 december 2013

Vänner

Jag åkte runt lite för några veckor sedan. Det är roligt att åka från vän till vän och dela deras vardag några dagar..


Småbilderna till vänster:
Bland annat, Romerska dagspa i Västerås, domkyrkan, bibliotekscaféet.
Stora bilderna:
Överst: Gävle station och bibliotek, nederst: Västerås bibliotek och en gammal trappuppgång i Sundsvall.

måndag 23 december 2013

Handen

Mången målar en kalv som en sol
och anses för rena genit. 
Men den som vill göra en hederlig stol
har inga genvägar dit. 

Mången diktar med grumliga ord
och folk säger: underbart. 
Men den som vill snickra ett användbart bord
är tvungen att tänka klart. 

Hjärnans drömskhet är utan gräns
och ögat ser som det vill. 
Men handens medfödda intelligens
kan ingen konstra till. 

Av: Alf Henrikson, "Handen" ur Samlade dikter. D. 1.

fredag 20 december 2013

Alla gillar..

Det finns en hel del saker som alla gillar som jag tycker är konstigt..

Restauranger- Ok jag ogillar det inte direkt, men jag skulle lätt klara mig utan restaurangbesök i framtiden, i alla fall på finare restauranger. Jag kan däremot gilla vägkrogar och enklare uteställen med thaimat, indiskt eller sushi. 

Choklad- Jag gillar billig mörk choklad och kladdkaka, men det flesta andra sorter tycker jag inte om. Lyxiga chokladdesserter och chokladtryffel kan rent av vara äckliga..

Alkohol- Jag förstår inte grejen, varken gott eller roligt. Har oftast inte något emot att andra dricker, men jag stör mig på när folk inte kan umgås eller ha kul utan att dricka.

Tatueringar- Jo, jag kan tycka det är fint ibland, främst på tjejer... Men ändå, konstigt att nästan alla har det nuförtiden.

Vitt- Vitt, vitt, vitt överallt, det är ju jättetrist! 

..fast ibland tycker jag precis som alla andra:

Fika och godis- Såklart

Killar som kan spela instrument- Alla tjejer gillar det...tror det är genetiskt ha ha!

Kaffe- Utan det är jag varken pigg eller glad.. 

Solsidan- Älskar det!


 


måndag 16 december 2013

Enklare resa

Jag har rest mycket i Sverige senaste åren, och bott på en mängd olika ställen. Oftast åker jag tåg, ibland bil och någon gång flyg. För varje gång jag är borta kommer jag på hur man kan göra resan ännu lite enklare. Här är mina bästa tips, dela gärna med er av era!
  • Jag bor ofta hos vänner, och brukar alltid (om jag inte glömmer vilket jag gjorde senast) ha med mig egna lakan. Reselakan sparar enormt mycket plats jämfört med vanliga. Jag tycker Siden Selmas lakan är bäst för de är tunna och lätta och man blir aldrig svettig, eftersom det är siden.
  • Även resehandduk köper jag från Siden Selma, den torkar jättefort.
  • Appen reseplaneraren som gäller lokaltrafiken i Stockholm är jättebra.
  • Likaså är appen tågtavlan ovärderlig. Här kan man se från vilket spår tåget går och även om det är försenat och i så fall hur mycket. Funkar mycket bättre än SJ's egen information.
  • När man sover borta vet man aldrig hur tunna täcken och hur kallt det är i sovrummet, därför sover jag nästan alltid i underställ när jag reser. Icebreaker är bäst eftersom det är 100% merinoull och ingen polyester i, som de flesta andra tillverkare har. Dessutom är de snälla mot fåren :-).
  • Förvånansvärt många dricker inte kaffe, och jag bara måste ha det på morgonen. Nescafés pulverkaffe i portionspåsar är de godaste jag testat.
  • Jag har en liknande parfymflaska från Kick's, funkar jättebra, är liten och ingen risk att den går sönder om man tappar den.
  • Kontanter och småpengar. Alla tar inte kort, speciellt inte ens vänner när man vill ge bensinpengar. Och femmor eller tior behövs till de flesta toaletter (fast det måste väl försvinna snart?).
  • Badkläder och träningskläder. Tar nästan ingen plats, så jag har alltid med det ifall.. Man kan i och för sig träna i sin pyjamas om man sover i underställ :-).
  • Och så måste jag tipsa om Rexonas fotdeo! Strumporna luktar godare när de är använda än innan, toppen!
  • Nuförtiden när jag åker på dans har jag alltid dansskorna på mig redan från början. Mindre packning och man slipper byta skor.
  • Google maps har räddat mig många gånger, använder den både när jag går och kör bil.
  • Så fort det börjar bli kallare använder jag ullhalsduk, Elins handvävda halsdukar är precis lagom varma och så stora att man kan ha dem som täcke eller kudde när man reser..

torsdag 12 december 2013

Gå på restaurant är inte min grej...

..men igår hade jag jättejättetrevligt! Ihop med Louise och hennes vänner blir det aldrig stelt och tråkigt. Vad man än pratar om blir det roligt, hela tiden. Sådana vänner älskar jag!


lördag 7 december 2013

Träslöjd i Borlänge

För några veckor sedan hälsade jag på min vän Johan i Dalarna. Vi byggde askar och spenderade en hel helg i träslöjdssalen. Brände glögg i vattenkokare och värmde pannkakor med gasolbrännare :-). Trevligt!


torsdag 5 december 2013

En av de bästa sakerna med sommaren..

Hänga i en park eller på en strand med några vänner, mycket bättre blir det inte..

måndag 2 december 2013

En timme om dagen...

Det borde man väl kunna avsätta för att bli bättre på något? Att bara öva på saker när lusten faller på, ger troligtvis mycket sämre resultat, så nu ska jag skärpa mig. Några månader i alla fall..

Jag gillar Isabella!

Blondinbella alltså. Jag läste hennes blogg när jag var yngre, då tyckte jag mest att det var kul med alla bilder på kläder och väskor. För några veckor sedan kollade jag på hennes blogg igen och blev överraskad. Jag tycker det är kul att hon är så öppen om det mesta trots att hon är känd. Det anses ofta lite fult att lägga upp en massa bilder på sig själv och berätta om sitt privatliv, men alla måste väl inte vara integritetsfulla? Jag tycker hon är intressant. Hon har ju ändå lyckats starta en mängd företag, gett ut flera böcker, har en av Sveriges största bloggar, är gift, har barn och är ändå bara 23 år..

För ett tag sedan köpte jag hennes nya hårvårdsprodukter och medskickat i paketet fanns rosa Anthon Berg-marsipan, hur proffsigt är inte det?! ;-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...