lördag 30 november 2013

Advent

Har varit på den roligaste adventskonserten någonsin och imorgon blir det en till... Fint med jul.




torsdag 28 november 2013

Konserter

Jag går sällan på konsert, men det finns några artister jag verkligen vill se någon gång i livet:

Solala
Engmans kapell
Sanna Carlstedt
Zac Brown Band
Joey+Rory (igen)

Här är en av Solalas bästa sånger, sista minuten är fantastisk!

onsdag 27 november 2013

Vilken fasad?

Mia Skäringer har skrivit en krönika som heter Lyckofasaden tar död på oss. 35 000 personer har delat hennes text på facebook! Va?! Kan det verkligen vara så att flera tusen svenskar känner press på sig att alltid vara lyckliga? Jag kan förstå vad Mia menar, hon är ju kändis, och det finns säkert en hel del förväntningar om att man ska se glad och pigg ut när man är med i media, men alla 35 000 som har delat texten kan ju inte vara kändisar. Själv tycker jag folk som alltid är jätteglada och positiva är tråkiga och opersonliga och min erfarenhet är att andra uppskattar när man visar sig svag eller ledsen. Så varifrån pressen, att man alltid ska vara lycklig, skulle komma ifrån, det har jag ingen aning om..

Stil

När jag var liten klädde jag ut mig nästan varje dag, jag lekte allt ifrån cirkus, till bröllop till balettdansös eller konståkerska. När jag blev äldre brukade jag och mina kompisar leka att vi var med i Fame, eller i Grease eller i Spice Girls, osv, osv. När jag blev ännu äldre började jag istället läsa modetidningar och sedan modebloggar. Kläder har alltid på något sätt varit ett jättestort intresse, men jag har däremot aldrig haft någon enhetlig stil. Kom att tänka på det idag, när jag av en slump fotade vad jag hade på mig på förmiddagen och på eftermiddagen..


fredag 22 november 2013

Rundlogar

Det finns ett 40-tal rundlogar i Sverige och de flesta ligger i Östergötland. De byggdes kring 1900 och syftet var att effektivisera avlastningen av skörden, eftersom rundkörningen i övre delen av logen gjorde det möjligt för flera ekipage att samtidigt angöra logen.

Igår var jag och tittade på Tinnerö rundloge som ligger i utkankten av Linköping. Den är byggd 1909 och är 20 m hög och 720 kvm stor. Vilken upplevelse!




onsdag 20 november 2013

Riksantikvarieämbetet

En nationell myndighet som ser till att kulturarven bevaras och tas tillvara. Idag hittade jag något som kallas materialguiden, verkar hur bra som helst...när jag har tid, måste jag läsa igenom hela.

tisdag 19 november 2013

Shakira..

...hon är mycket av allt och det blir hur bra som helst!

När jag lyssnar på hennes musik vill jag alltid dansa salsa...det var alldeles för länge sedan nu!

Visst blir man glad när man ändrar sig?

Jag blir i alla fall det, för ofta bildar jag mig en uppfattning om saker ganska fort och ofta håller jag kvar vid min åsikt. Men ibland förvånar jag mig själv. Tex fick jag en ny arbetskamrat för ett tag sedan, som jag först inte alls tyckte om, men nu är hon en av mina favoriter, på många sätt. Dels är det kul att allt inte är som man tror och dels blir man lite mer ödmjuk varje gång man har fel..

söndag 17 november 2013

60-timmarsvecka

Ibland är vi schemalagda varje dag en hel vecka, vilket jag egentligen inte har något emot, men jag brukar alltid vara trött och seg på söndagen. Den här veckan har jag provat att gå och lägga mig i tid VARJE kväll och jag har bara blivit piggare och piggare, och mer och mer arbetssam! Helt sjukt, jag har till och med längtat efter att gå och träna varje dag efter jobbet.. Fast det konstigaste är kanske att jag aldrig provat att sova tillräckligt länge tidigare..

lördag 16 november 2013

Stora saker..




Visst är det väl så? Jag känner mig oftast som mest lycklig när jag gör vardagssaker; tvättar, ser på TV, kommer hem från jobbet, sitter i bastun efter träningen, går och fikar, osv. Men det är sällan sådant man pratar om, det är sällan sådant man fotar och det är sällan sådant folk frågar om. Men det är sådana saker jag minns bäst.

lördag 9 november 2013

Samma spets..

Mitt första linne och en överdel från Nygårdsannas senaste kollektion har nästan precis samma spets, vad konstigt!


onsdag 6 november 2013

Oj!

Så bra.. Har aldrig hört talas om Bradley Walker, måste lyssna mer på honom.

tisdag 5 november 2013

Country is a way of life that's almost gone...

"...It's more than the clothes you wear or how you sing a song
It's about being honest and working hard
Looking someone in the eye, being who you say you are"

Igår kväll bakade jag lussekatter...

...sedan tog jag med några till mormor och vi satt och drack glögg och pratade halva natten :-).


söndag 3 november 2013

Flockdjur


"Härlig bild som visar vilka flockdjur vi i grunden är." skrev en vän när jag la ut de här bilderna på facebook. Bilderna är från Gävlemaran tidigare i höst, under en spontan sagostund på hotell Clarion Winn. Jag vet inte riktigt om jag är något flockdjur? Jag gillar att umgås med andra och jag vill bara bara ensam kortare stunder, men jag kvävs om jag måste vara del av en stor grupp och hela tiden följa alla andra. Det är kanske därför jag gillar att vara på dans; man kan göra vad man vill och vara där man vill och ändå ha en massa vänner omkring sig..


lördag 2 november 2013

Real Things!

Från val av virke, på plats i skogen, till färdigt timmerhus med spåntak och kilsågade golv. Bland det bästa jag sett på länge..

Använd engelsk textning (knappen nere till höger)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...