lördag 31 augusti 2013

Ännu en bra en

Jag kommer aldrig, aldrig att tröttna på country..

måndag 26 augusti 2013

Inget regn och glada människor

Då trivs jag verkligen som fotograf. Att helhjärtat få ägna mig åt att fånga alla ögonblick..




fredag 23 augusti 2013

Grytsdräkten

Jag tänker sy den för hand. Trodde det skulle ta en evighet, och visst tar det tid, men inte så lång tid som jag trodde. :-)

Såhär ser hela grytsdräkten ut.

Här är kjolen. Gjord av hemvävt (tyvärr inte vävt av mig) halvylletyg.

          Framifrån                                                                  Bakifrån

torsdag 22 augusti 2013

Rättvikskattun

I helgen åkte jag runt i Dalarna och besökte flera hemslöjdsaffärer. Jag föll pladask för rättvikskattunet, ett tunt bomullstyg med handtryckt mönster. Det kan ingå på flera ställen i rättviksdräkten, bla som halskläde till grunddräkten och som magd (förkläde) till stor högtidsdräkt.

Jag ville göra en sjal av mitt tyg, så jag köpte sidentyg att ha runt om. Tänkte att det måste vara lätt att bara sy ihop det, men så fel jag hade. Att få ihop hörnen var det svåraste jag gjort..men till slut blev de helt JÄMNA! :-D





Årets Gabriella!

Jag och Gabriella brukar ju hälsa på varandra på somrarna. I år hann vi dansa på Fröjden i Jönköping, fota, äta sushi, sitta i en park och spela och sjunga, med Anders och Kristofer och så roadtrippade vi till Dalarna :-).





The Very Last Country Song

När det går dåligt eller är jobbigt, tror en del att de måste ha gjort något fel, att de har misslyckats och att de borde vetat bättre. Jag tycker det är helkonstigt att tänka så, att ens tro att man kan undvika allt jobbigt..

Kan bara hålla med Jennifer Nettles.

onsdag 14 augusti 2013

Bröllop

Var ute och provfotade inför ett bröllop. Det var ett jättetrevligt brudpar och jag tyckte de blev fina på varenda bild!

Som jag skrivit så många gånger förr så är ljuset det viktigaste. Jämn skugga! Man kan behöva leta en hel del och ge sig in i högt gräs och snåriga buskar, men när man kommer hem och tittar på bilderna och inser att de i stort sett inte behöver redigeras alls, då är det värt det. :-)





tisdag 13 augusti 2013

Solnedgång

Vad fort det gick innan ljuset försvann, men så vackert det var. Tycker sädesfält är bland det vackraste som finns...vid sidan av lin såklart ;-).






måndag 12 augusti 2013

Delsbodräkten

Både dam- och herrdräkten som hör till Delsbo socken, är några av de finste i hela landet. Jag kommer ju tyvärr inte därifrån, har ingen släkt där och bor inte där, ändå kunde jag inte låta bli att köpa skjortan och livstycket som hör till dräkten. Hittade det på Blocket, nästan oanvänt och precis i min storlek...


Hela delsbodräkten. Bild hittad på Google.




torsdag 8 augusti 2013

Varför dansar ni inte styrdans i dräkt?

 Gör det! För snyggare kan det inte bli..

Alla bilder är tagna av Karin Elida Collin, under Hälsingehambon 2011.




onsdag 7 augusti 2013

Simon and Garfunkel

De är verkligen favoriter för mig. Tycker deras musik är fantastisk! Härom kvällen såg jag The Concert in Central Park, inspelad 1981. De rör sig inte mycket, har gärna händerna på ryggen eller i byxfickorna medan de sjunger, pratar inte heller mycket mellan låtarna, ändå lyckas de trollbinda över 500 000 besökare med sitt framträdande..



American Tune är från början Paul Simons egen låt, men jag tycker den blir mycket bättre när de sjunger båda två, eftersom det är så fina stämmor.

tisdag 6 augusti 2013

måndag 5 augusti 2013

Hemodlad potatis

Blev bjuden på mat hos min moster. Potatis, rödbetor, fetaost, parmesan, pumpakärnor och balsamvinäger. Galet gott!


lördag 3 augusti 2013

Mer bandvävning

Jag och min moster var på Korps i Söder köping igår. Det är en grossist som säljer material till medeltidsdräkter. Jag är inte alls förtjust i medeltiden, men jag åkte dit för att jag ville se om de hade bra tyger och garner. Tygerna var ganska billiga, men kvalitén var sådär, dessutom hade de mest grövre tyger, vilket man ganska lätt kan hitta på vanliga tygaffärer. Garnerna gillade jag bättre! Köpte flera växtfärgade ullgarner och så passade jag på att köpa brickor till bandvävning..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...