onsdag 31 juli 2013

Mamma hittade den här videon..

...mamma som inte ens är särskilt förtjust i folkliga dräkter, ändå gillade hon den. Och det gör jag också, för jag känner igen mig i allt!

söndag 28 juli 2013

Mycket, mycket tyg

Jag gillar tjocka tyger i många lager. Hellre påklätt än avklätt. Egentligen behöver det bara sitta åt någonstans på kroppen för att det ska se proportionerligt ut..


lördag 27 juli 2013

Peter och Matilda

Min moster bjöd mig på Peter och Matildas konsert i födelsedagspresent, lika trevligt som varje år! Höjdpunkterna i år var dels när Matilda sjöng Gabriellas sång och dels när Peter sjöng Gethsemane, kanske för att jag så väl känner igen den från Jesus Christ Superstar. Mamma och jag brukade sitta och sjunga till hennes LP-skivor, när jag var liten..



torsdag 25 juli 2013

Vilken helg!

Jag  var bara i Malung sista dagen. Det var lagom, hann ändå träffa vänner, svettas i Grönlandsparken, gå vilse, sova eftermiddag, dansa och känna stämningen i Orrskogen. Sedan åkte vi vidare till Hudiksvall och Högs loge, fantastiskt som vanligt. På natten sov jag och Elina på Malnbadens vandrarhem. Ett tips är att i förväg ta reda på om man ska bo i en stuga eller i ett rum...det lärde vi oss den hårda vägen, det gjorde även killen som låg o sov i stugan, när vi ryckte i dörren... :-)


fredag 19 juli 2013

På dansgolvet, i bastun och på tennisplanen

Bara där står jag ut med värmen..jag gillar den till och med!



 

tisdag 16 juli 2013

Österåker

Köpte ett livstycke på Tradera för ett tag sedan. Egentligen är det en del av en livkjol från Österåkers högtidsdräkt, tillverkat av gul sidendamast med broderier på. Jag har gjort en del ändringar eftersom det var för liten storlek. Något som jag såg ganska sent är att det är asymmetriskt vid axlarna, den ena sidan är markant längre än den andra (jmf axelsömmarna och den översta blomman). Jag undrar verkligen varför!


Här kan man läsa mer om dräkterna i Österåker och västra vingåker.


söndag 14 juli 2013

En dag på landet

Nästan hela familjen var där..riktigt trevligt! Påminde mig om barndomssomrarna :-).







lördag 13 juli 2013

Kris & Vision

Mobilbilder på glasmontrar är inte så roligt, men utställningen, som finns på Stadsmuséet i Norrköping, är verkligen bra. Handlar om Norrköping och dess invånare under 1900-talet. Nostalgi som bara den! :-)


onsdag 10 juli 2013

Foxtrot och dansbilder..

Få saker har jag "övat" så mycket på. Det kan gå bättre eller sämre, men jag blir aldrig ställd längre..

Fotade i Oskars loge igår när Blender spelade upp till dans. Det var trist grått väder, men några bilder blev ändå bra.


tisdag 9 juli 2013

Vi hann mycket!

Linnéa hälsade på och vi dansade, bakade, pratade, färgade hår, såg på film, fotade o åt mycket glass! Jättekul!

söndag 7 juli 2013

Öland 2013

Jag förstår mig inte på camping, är inte särskilt road av alkohol och jag älskar inte sol. Trots det hade jag fantastiska dagar på Öland. Att ljuset i danslogen var bland det bästa jag sett gjorde inte saken sämre..






















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...