tisdag 28 maj 2013

Mårtes

Jag älskar stora fina hälsingegårdar! De är så mycket finare än riktiga herrgårdar. De är överdådiga och samtidigt enkla och inbjudande. I vissa gårdar är det fullt med vackra vägg- och takmålningar gjorda av professionella målare och mitt i allt hittar man marmorimitation som skulle kunna var gjord av en sjuåring :-).


Alfta

Det tog ett tag innan jag fattade att det var samma hus. Kändes helt annorlunda i vintras..


måndag 27 maj 2013

Just Give Me a Reason

Inte ofta jag gillar ny musik så mycket, jag blev själv förvånad när jag hörde den här.. Och det är verkligen inte bara Pink som gör låten bra.

lördag 25 maj 2013

Konditori Lido

...och bästa konditoriet är Lido. Trevlig personal, gott fika och jättemysig inredning.

Tyvärr fotade jag bara med mobilen.


torsdag 23 maj 2013

Pigalle

Bästa restauranten och bästa konditoriet, de finns i Gävle.

Pigalle öppnade redan 1958 och serverar bara svensk husmanskost. När man kommer in där är det som om tiden stannat, som om man får prova på att leva ett tag på 50-talet.



Gysinge centrum för byggnadsvård

Gysinge är inbjudande, varmt ljus och trivsamma färger. Husen känns beboeliga. Det är långt ifrån någon trendig lantlig stil med vita väggar och rostiga gamla bruksföremål uppställda som prydnader. Det är det jag gillar, att husen präglas av tradition och funktion samtidigt som de är vackra..




fredag 17 maj 2013

Vi firade min namnsdag och födelsedag

Det var trevligt och fint. Ingen månad är som maj! Var precis lagom varmt och jag somnade i solen.






tisdag 14 maj 2013

Det går fort!

Oftast är det ju tvärtom, att allt man gör för hand kräver en massa tålamod.
Hittade en enkel förklaring här. Det enda svåra var att få jämn spänning på inslaget så att kanten inte blir ojämn, vilket min blev!

Varpen är en blandning av bomull och lin, tog bara vad jag hade hemma..



måndag 13 maj 2013

Chaos to Couture

Det var temat på modegalan The Met i New York. Nuförtiden är det sällan jag kollar på galaklänningar, men visst är det roligt, även om det är väldigt långt ifrån hur jag själv skulle vilja gå klädd på fest. Här är mina favoriter:

 

söndag 12 maj 2013

Handsömnad med knyppelgarn

Sydde fodret till livstycket idag, med vaxat garn i oblekt lin. Det är tillfredsställande att sy för hand. Lite som att handhyvla trä och inte använda sandpapper efteråt; något ojämnt men ändå välgjort.


lördag 11 maj 2013

Jag kan känna mig dålig

Jag får hela tiden sådan lust att prova nya hantverkstekniker och jag tar mig aldrig tid att gå kurser och lära mig allt från grunden. Jag bara börjar och gör så gott jag kan. Ibland känns det på något sätt oansvarigt att inte lära sig på riktigt.. Samtidigt måste hantverk vara roligt och inte förknippat med en massa regler och förbud, för annars kommer det nog inte att leva vidare.

Imorse beställde jag grejer för att kunna väva band. Blev så sugen på att göra egna när jag var på Hemslöjden i Stockholm och såg hur vackra och användbara de är!



Bild lånad från blogger Nyster, som jag hittade av en slump och tänker börja följa!

fredag 10 maj 2013

Ödetorp

Ett sådant måste man ha sett, så vi trotsade ormrädsla och brännässlor..



Finns mycket mer än bara glas

Var i Rejmyre igår. Bredvid glasbruket ligger flera andra hantverkare, duktiga och alltför billiga! Fanns ett litet café också. Åk dit! :-)


onsdag 8 maj 2013

Köksstolar

Jag gillar mina stolar. Men vad är det för stil? Tycker benen är rockoko och ryggen en blandning av gustaviansk stil och jugend, men vad vet jag?


Har blivit helt såld på folkdräkter!

Just nu googlar jag livstycken, yllebroderi och maljor...


söndag 5 maj 2013

Katarina hälsade på!

Blir alltid glad när vi ses :-) och så blir jag så inspirerad av allt fint hon gör!








Så enkelt..

Det blir kanske inte helt jämnt, men det blir ju garn! Jag tittade på den här filmen, sedan var det bara att göra likadant. :-)




lördag 4 maj 2013

Stockholm

Jag och mamma var i Stockholm igår :-). Vi hittade två "nya" affärer. Den ena är Svensk Hemslöjd, undrar hur jag kunnat missa den? Verkligen stort urval av linneprodukter, men inga dräktdelar. Den andra är ett antikvariat som heter Antiqua, fullt med böcker om konst, arkitektur och gamla byggnader och en gammal man som visste exakt vilka böcker han hade!


Leksands hembygdsgårdar

Det var riktigt gamla hus, det äldsta från 1500-talet. Synd att det var regn, ofärgade hus kräver solsken, då blir de fantastiskt vackra..



torsdag 2 maj 2013

1:a maj

Isabelle, jag och Kristoffer, vi spelade, sjöng och åt jordgubbar på samma filt, i samma park som för ett år sedan. (Y)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...