lördag 29 september 2012

Tim & Faith

Det händer inte mycket, men det är ändå en av de finaste musikvideor jag sett..


 

Magasin J.

De spelade 60-talsmusik, sålde nästan bara jeans och hade bara gamla märken typ, Levi's, Lee och Wrangler och provskorna var ett par träskor! Älskar den affären!


torsdag 27 september 2012

John Rich

Ena delen av Big & Rich.

"The only thing I ever cared to do with my life, from the time I was five or six years old, is to make country music. That's why I write as much as I do. It's why I'm constantly looking for new artists to work with. I'm constantly producing new records. I'm always on tour. It's all I care to do. Country music is not a hobby for me. It's my DNA."

Stora knutar eller flätor i luggen

Väldigt vanligt och väldigt fint!


tisdag 25 september 2012

Roadtrip

Åkte till Uppsala och satt och jobbade på ett café i några timmar, sedan åkte Elina och jag tåg vidare till Hudiksvall. Där mötte vi Stefan som körde oss till Sundsvall och dans till Shake. Dagen efter blev vi hämtade av Thomas och Ann-Katrin för att åka vidare till dansen i Gävle, och övernattning hos Marie och Mattias.
Det är det fina med dansen, att det är så lätt att träffa vänner. Flera av de jag åkte med i helgen kände jag inte alls innan, ändå är det så enkelt att umgås! :-)


måndag 24 september 2012

Foxtrot

Det snabbaste sättet att lära känna någon måste vara att ta reda på hur de dansar, i alla fall om de är förare. Jag har sett många av mina vänner dansa foxtrot och jag kan inte komma på en enda dansare som inte för på precis samma sätt som jag uppfattar dem som personer...



fredag 21 september 2012

Hela hemmet...

...skulle nog må bättre om jag inte jobbade heltid. ;-)


torsdag 20 september 2012

Få bilder går att rädda i Photoshop

Tittar man på det översta histogrammet på bilden nedan, ser man hur felexponerad bilden är. Jag har dragit extremt mycket i reglagen i Camera Raw och sedan gjort bilden svartvit i Photoshop och lagt på ännu mer kontrast och skärpa. Avslutningsvis har jag lagt på gaussisk oskärpa över himlen för att dölja de ojämnheter som uppstår när man ökar kontrasten extremt mycket. Men jag tycker att bilden blev ok till slut...!




Vänta inte för länge...

"De flesta väntar hela veckan på fredagen, hela månaden på lönen och hela året på sommaren.
I den väntan är det lätt att missa lyckan.
Kanske kommer den på en måndag, när sommaren precis tagit slut och pengarna inte räcker till nästa lön."

Jag har nog alltid gjort min vardag lik helgen och helgen lik vardagen. Mest för att jag inte står ut med vänta..

måndag 17 september 2012

Ljuset!

Jag har fortfarande svårt att förutse ljuset ibland. Om solen har gått i moln kan man lätt luras att tro att det är bra ljus överallt, men så är det inte. Skuggor som inte syns så tydligt på riktigt, syns på bild. Ett tips är att stå där det skulle vara skugga även om solen började skina.

Bild 1: När jag fotade trodde jag att det var jämnt ljus, men det var det ju inte...
Bild 2: Jämn skugga som inte ger några fula skuggor i ansiktet.




söndag 16 september 2012

Svamp

Finns ingen godare svamp än trattkantareller. Smörstekta såklart.


lördag 15 september 2012

Höst!

Hälsade på min moster och mormor och morfar. Har grävt och klippt tjocka rötter, så jag blivit helt slut. Kom på att jag måste skaffa mig ett jobb till, något där man blir trött på riktigt..


fredag 14 september 2012

"vi förväntar oss att få allt vi vill ha, att det är en rättighet"

"Man ska sträva efter att vara i kontakt med sina känslor, att våga känna att nu är jag olycklig eller nu så sörjer jag. På så sätt känner vi också lycka i de stunder den finns där. Välbefinnande är ett bättre uttryck, så där euforiskt lyckliga är vi sällan. Det många av oss gör fel och som får konsekvensen att vi blir missnöjda är att vi förväntar oss att få allt vi vill ha, att det är en rättighet. Samhället har tutat i oss att det är så, men det stämmer inte - livet är gravt orättvist och ju tidigare vi inser det, desto bättre chans har vi att kunna hantera det."

David Eberhard, överläkare i psykiatri och författare till boken "I trygghetsnarkomanernas land", om att finna lycka.

torsdag 13 september 2012

Våfflor

Våffelmakeriet i Norrköping är jättebra. Gott, trevligt, mysigt...måste sätta mig där och redigera bilder någon dag.


tisdag 11 september 2012

Dansparen

För drygt ett år sedan skrev jag det här inlägget, med bilder på danspar som var par även utanför dansgolvet. Det slog mig nu att nästan hälften av dem har gjort slut idag. Det verkar var extremt svårt att vara dansare och få ett förhållande att hålla mer än tre år...

Maria & Joar



måndag 10 september 2012

Ha, ha..



Ö-viksmaran


  • Ovanligt bra dans och ovanligt mycket plats på dansgolvet
  • Väldigt inne med inbakade flätor i luggen!
  • Har trott att man inte kommer ifrån blå tånaglar och onda fötter efter att ha dansat i Ö-vik...men det räckte med att köpa en halvstorlek större skor :-S
  • Kom en till två timmar försent varje kväll. Visade sig vara jättebra eftersom jag fortfarande var pigg när dansen slutade. Dessutom slipper man ta paus.
  • Hade tagit med mig klänningar och kjolar, men det slutar ändå alltid med att jag väljer byxor eller shorts...
  • Nästa gång ska jag inte missa Fjällräven-affären!



torsdag 6 september 2012

Nybörjare får jobba i uppförsbacke!

Jag tycker mina nya bilder är bättre än de jag tog för ett år sedan. Visst är jag lite bättre på ljussättning, men framför allt har jag bättre kamera och objektiv. Det blir så mycket lättare att få till bra bilder att det nästan känns orättvist!

                                Foto från 2011                                                   Foto från 2012

Snyggfrukost

...men godare än mina vanliga mackor, var det inte.


tisdag 4 september 2012

Solen sken...

...och jag skulle fota 15 par på 20 minuter. Jag hade inte tid att gå iväg och leta efter en bra skuggplats, så jag föste in paren under ett träd. Det ska jag komma ihåg att göra fler gånger! :-)


måndag 3 september 2012

Följa regler?

Jag följer regler om jag tycker att de har något syfte ELLER om jag tycker att det finns något syfte med att följa reglerna. I det senare fallet kan jag alltså tycka att det finns en vits med att följa förordningar eller lagar som jag själv kanske inte alls tycker är bra, bara för att det gynnar själva organisationen.

Men är inget av ovanstående uppfyllt, då gör jag oftast som jag själv vill...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...