tisdag 31 januari 2012

Tre porträtt




Hos David lagade vi mat. Vi lyssnade på 80-talsmusik och pratade om folk också. Det var inte så att det saknades åsikter. Ha, ha...


25/1-12

Vi hade nästan samma kläder och vi skrattade åt samma saker. Nu har vi samma hårfärg också.
Alltid jätteroligt att träffa Louise och jag är fortfarande fascinerad över att hon åt all wasabi....och överlevde. :-)

söndag 29 januari 2012

Why were they open?

"Should've known you was trouble from the first kiss
Had your eyes wide open, why were they open?"

När man är så nära är det ju ganska lätt att ha öppna ögon, eftersom man ändå inte kan ha ögonkontakt...

fredag 27 januari 2012

Skärp

Jag har velat ha ett i ljust läder med mässingsspänne. Det är nästa omöjligt att hitta.
Men i butiken SOM Concept på PUB i Stockholm kan man göra sitt eget skärp och välja bredd, färg och spänne.

torsdag 26 januari 2012

Kunde inte låta bli att köpa en till...

Den tredje från höger.
Min första tygväska tror jag.
Gjord i ull, lin, bomull och skinn.

onsdag 25 januari 2012

Riktigt papper

Jag gillar tidningar i pappersform. Jag kan inte tänka mig att läsa allt på en dator eller ens iPad.
Dessutom är det en omöjlighet att lösa Sudokun om man inte får kladda och skriva upp alla alternativ!

Drömmar!

Ja, det var det verkligen från början. Det är dags att slänga min första parfym jag hade när jag började dansa. Den är inte som den en gång var, men fortfarande kan jag minnas känslan jag hade då. Känslan av att kanske, kanske, en dag skulle jag också vara en av dem som kunde dansa och blev uppbjuden...

Fäjjsbuck...typ



söndag 22 januari 2012

Under sängen ligger mitt dåliga samvete

Det var länge sedan jag tittade så långt in under sängen. Där låg boken jag bloggade om för över ett år sedan samt en annan bok och en tidning. Saker som jag vill läsa, men som jag bara påbörjat. :-P

Säga vad man vill om Britney...

Jag var 14 år och gick i dansklass. Jag kunde inte annat än gilla Britney.
Jag lyssnar fortfaranande på hennes låtar ibland. Musiken är grym att göra armhävningar till.

Svartpeppar...

...och salt. Behövs inte fler kryddor till kötträtter.

Kändis-PT

Jag fattar inte varför Tracy Anderson blivit så känd och varför alla tjejtidningar visar träningsprogram gjorda av henne. Enligt hennes metod bör man tydligen lägga ner en timme per dag, sex dagar i veckan, på träning. Jag tycker hon ser ut som en smal tonåring. Inget fel i det kanske, men tränade jag sex dagar i veckan skulle jag förvänta mig något annat!

Vanlig redigering

Om jag fotar i RAW, brukar jag öka exponeringen och ev intensiteten något samt minska brus i Camera RAW, sedan använder jag oskarp mask, gaussisk oskärpa (till bakgrunden), mjukt ljus och kanske skuggar jag högdagrarna. Oftast gör jag inte mer än så.



Tyvärr förvrängs färgerna när man laddar upp bilden i Blogger.



Midsommardansen

Vissa danser får mig att tänka på målningen av Zorn. Tror det är en känsla av lätthet, fart och steg som aldrig tar slut...

Sudoku och kaffe

Tycker det känns som att bo på hotell när man äter frukost i sängen....fast jag aldrig gjort det på ett hotell!?

Country

Det var en kompis som sa att texterna i countrylåtar oftast är som en historia. Det var det som fick mig att börja lyssna på country. Jag gillar vardagligheten i texterna och att de handlar om livet i allmänhet och inte alltid är kärlekshistorier.

Jag gillar det mesta jag har hemma...

...men måste jag välja, tycker jag nästan alltid bäst om det som är minst perfekt.






Så lätt det är att åka till Gävle!

Kan tyckas rätt långt bort, men det tar bara tre timmar med direkttåg. Bor man 20 meter från stationen, kan det nog inte bli enklare...
Och frukosten var dessutom bättre än när jag bodde på hotellet på våningen under. ;-)


fredag 20 januari 2012

Visualiseringscenter

Bra lunchställe och det verkar det vara fler som tycker. Jag får för mig att de flesta här är unga trendiga mediekillar. Smala jeans, tvärrandiga tröjor, skägg och runda glasögon, gärna Fjällrävenryggsäck också... På fritiden åker de säkert på äventyrsresor och typ klättrar i berg eller springer marathon.

Fantisera om folk är en av sakerna jag gillar med att äta ute...

torsdag 19 januari 2012

Åka bil

Det har blivit många mil de senaste åren och jag har verkligen inget emot det.
Ibland med någon man känner och ibland med någon man vill lära känna...

Kultursidorna

Där hittar man medicinhistoriska artiklar. Det är det enda jag läser i Läkartidningen, resten bläddrar jag bara igenom...

onsdag 18 januari 2012

1,5 år...

Ungefär så länge var jag förälskad i dansen. Nu har det mer övergått till att vara en trivsam del av min vardag.

Det är skönt att inte längre vara beroende eller associera allt till dans...

tisdag 17 januari 2012

Typiskt tjejer!

Att förklara sitt beteende i efterhand. Att kolla så att ingen missförstod och säga att de inte menade något illa. Jag försöker undvika att göra det. Oftast leder det bara till fler missförstånd och att saker som redan är glömda förstoras upp...

måndag 16 januari 2012

Bara man sätter igång...

...och gör något, så blir det gjort. Jag tror inte man kan vänta på att få lust att göra saker. Det gäller att bara göra det, så kommer motivationen efter hand.

Det är till och med en sorts behandling mot depression. Att göra det man behöver eller brukar vilja göra, oavsett om man känner för det eller ej. Ungefär som att man blir glad även om man skrattar utan att något är roligt.

Själv säger jag ja, till allt som är roligt, men nödvändiga, tråkiga saker nöjer jag mig med att skriva upp på mina "att göra"-listor, som blir längre och längre...

Just nu...

Bloggen handlar rätt lite om vad jag gör, utan mer om vad jag kommer att tänka på. Det är bra.

söndag 15 januari 2012

2011

Januari
Min kompis Louise tar examen. Gabriella och jag hälsar på varandra för första gången.


Februari
Min första Ö-viksmara. Jag går ut på nattklubb förfesten är roligast, surprise! ^^


Mars
Kristoffer och jag börjar umgås, skrattar mest åt Solsidan i början. Kent hälsar på, det första han gör är att titta i mitt kylskåp, sedan äter vi bara ute. Hälsar på min vän Anna Maj i Stockholm, ser Black Swan, jag tycker den är otäck.


April
Börjar träna på Actic. AT-stämma i Stockholm, minns att jag hann träffa många dansvänner och att jag älskade att bo på hotell själv i dubbelrum. Förvånades över att dörren till toaletten inte gick att låsa, var halvgenomskinlig och hade ett stort hål i sig! :-P Foxtrotkväll i Gävle med Melissa Williams. Gabriella och jag hälsar på varandra och tränar ihop, jag är inte van vid bollar, kettlebells och sådant! ;-)


Maj
Dansar på Tuppens danskrog i Bollnäs, röd färg och tuppar överallt. Jag gillar att dansa på gamla fina danskrogar, trots att det är knuffigt. Psykiatriutbildning på Vildmarkshotellet, tur att jag kunde fota en massa, för jag har svårt att sitta still på utbildningsdagar.


Juni
Jag dansar mycket och långt bort. Jag kärar ner mig totalt i Högs loge. Firar midsommar på Löfstad slott med Martina, börjar tycka det är fint med folkdräkter...


Juli
Fotograferar mitt första bröllop. Åker till Malung. Köper ny kamera.


Augusti
Åker till Göteborg med mamma, fotar bröllop på Åland och dop i Stockholms skärgård. Skriver AT-tentan. Pluggar på caféer innan eller efter jobbet.


September
En veckas utbildning om KBT. Det jag framför allt lärde mig är att om man stannar kvar, utan att fly undan, i något som är obehagligt, så minskar obehaget ganska fort. Kulturnatten i Norrköping, jag och Lisa går runt på sta'n, tittar bland annat på en utställning av Gösta Adrian Nilsson.


Oktober
Ser filmer med Kjell. Spontanåker till Härnösand och dansar. Gävlemaran. Lagar mat för tredje och sista gången i år. Mamma och jag åker till flygvapenmuséet. Jag fascineras över hur höga krav det är för att bli stridspilot.


November
Slutar AT. Provar att dansa Lindy Hop. Börjar sjunga i kör igen. Fotograferar Annas kattungar och vill ta med dem hem (men inte kattmaten och katthåren).


December
Många nattjourer. Zlips sista spelning i Gävle. Träffar Josef och börjar inse fördelarna med fullformatskamera.  Går på Microsofts julfest. Träffar Ann på landet, tänder brasa och äter glass och muffins.


lördag 14 januari 2012

Höga krav

Jag har sällan höga krav på mig själv, däremot har jag jättehöga krav på att ha roligt och att alltid trivas.

"The single most remarkable fact about human existance is how hard it is for human beings to be happy."
S. Hayes

Hittade gamla bilder från jobbet

De är tagna i januari för ett år sedan.

onsdag 11 januari 2012

10 000 timmar att bli bra på något

”Det tar 10 000 timmar att bli bra på något.  Är man då kvinna och vill ha barn kan man inte jobba 70-timmarsveckor som jag gjorde. Då kanske det tar tio år längre att bli en riktigt bra kirurg."

Sagt av Nisse Simonson, kirurg och numera föreläsare.

Själv tyckte jag kirurgi verkade roligt i början av utbildningen, för jag gillar att jobba praktiskt. Men nu skulle jag aldrig vilja bli kirurg. Jag värdesätter min fritid alldeles för mycket. Sedan har jag nog inte heller det tålamod som krävs...

Inte i frysen!

"Det har de senaste åren florerat något som nästan kan betecknas som en vandringshistoria om att malet kaffe ska förvaras i frysen för att hålla så länge som möjligt. Svaret är nej."

Kylskåp. Den låga temperaturen påverkar kaffet mycket lite, men den höga luftfuktigheten påskyndar oxideringen av kaffet. Är rumstemperaturen mellan 25 och 30 grader kan det ändå vara en god idé att förvara kaffet i kylskåpet, men då ska man använda en lufttät behållare.

Frys. Bönornas cellstruktur förstörs dramatiskt vid nedfrysning. Vattnet utvidgas och får cellväggarna att rämna

"När allt kommer omkring är det mycket enkelt att förvara kaffet. Förvara det på en torr mörk plats och tänk på tiden. Om vi ska vara lite hårda vill jag säga, att hela bönor håller sig i två till tre veckor i en sluten behållare som öppnas dagligen, medan malet kaffe, ja... är det för hårt att säga tre dagar? Jag tror tyvärr det är sant."

Fån boken: Kaffe av Rasmus Kjaer och Hentik Thomsen 2004.


måndag 9 januari 2012

Varför är det så svårt att köpa jeans?

Jag kan leta flera veckor innan jag hittar ett par jag gillar. Men oftast töjer de ut sig när man börjar använda dem...och så måste man börja leta igen.

Den här gången köpte jag jättetighta jeans, så tighta att till och med personalen i affären tyckte de satt bra!

En sak som är bra, är att billiga jeans är lika bra som dyra...

Årets bilder

...missa inte det om du har iPad. Nyhetsfotografier är de bilder som berör mig mest.

Finns att ladda ner här, och det är nr 4 2011.

lördag 7 januari 2012

Jag älskar Jan Stenmark!

Ibland var det kanske bättre förr, åtminstone på bild...





fredag 6 januari 2012

Planera framtiden

 Det har jag aldrig gjort. Man ska vara där man vill, med de man gillar och göra det man tycker om.
Inte leva det liv man en gång i tiden trodde man ville ha.

Den kanske inte är jättebra...

...men jag tröttnar aldrig på den.

onsdag 4 januari 2012

2011

Jag gillar ju att svara på frågor. De här hittade jag på en annan blogg.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Fotograferade bröllop.

Har du några nyårslöften?
Inte några löften direkt, men jag vill bli bättre på att komma i tid, lägga mig tidigare på kvällarna och öva mer på det jag vill bli bra på.

Vilka länder besökte du?
Finland (Åland).

Vad önskar du att du gjort mindre?
Slöat mindre framför datorn, när jag egentligen borde gått och lagt mig.

Bästa minnet från 2011?
Svårt att säga ett minne. Danskvällarna i somras på Högs loge i Hudiksvall, när jag var i Göteborg med mamma, bilresor till och från danser, övernattningar hos vänner runt om i Sverige, Solsidan på TV ihop med vänner, när jag ätit frukost på café ihop med min iPad, m.m..

Bästa köpet?
Spotify Premium och Nikon D7000

Vad spenderade du mest pengar på?
Antagligen tågresor, bilresor och hotell, men om man ska säga en sak var det nog paddan eller kameran, jag minns inte vad som var dyrast.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, flera av mina vänner. Har aldrig skrattat så mycket som jag gjort senaste året.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var både gladare och ledsnare. Har helt klart både skrattat och gråtit mer än tidigare

Favoritprogram på TV?
Solsidan, Dexter.

Är det något du saknade 2011 som du vill ha 2012?
Ja.

Vad ser du mest fram emot 2012?
Jag vet inte.

tisdag 3 januari 2012

Calida

Jag har inte hittat några bättre linnen i bomull, än de från Calida. Jag tror egentligen att det är underkläder, men jag använder de mest utan något över. Man vet att man gillar något när man köper samma modell i samma färg som man redan har.

måndag 2 januari 2012

83 danskvällar under 2011

Antal gånger jag dansat till varje band:

Zlips 27
Blender 20
Shake 20
Expanders 14
Melissa Williams 3
Sannex 3
Titanix 3
Voyage 3
Perikles 2
Casanovas 2
Wahlströms 2
Dreams 2
Nova 2
Jannez 2
Gamblers 1
Date 1
Scotts 1

87% av danserna har varit till Zlips, Blender, Shake eller Expanders!

Anntal gånger jag varit på varje dansbana:

Parken i Gävle 12
Ljungsbro folketspark 7
Lagår'n i Skultuna 6
Yesterday i Brottby 6
Orrskogen i Malung 5
Högs loge i Hudiksvall 4
Folketspark i Örnsköldsvik 4
Arbogaparken 4
Brunnsparken 4
Hågelbyparken 3
Mannes loge i Svärdsjö 2
Tors loge i Torsåker 2
Säter folketspark 2
Borgen i Norrköping 2
Trombon i Södertälje 2
Hudiksvalls folketspark 2
Mälarsalen i Stockholm 2
Oskars loge i Skultuna 2
Vadstena folketspark 1
Ljusne folketspark 1
Parken i Härnösand 1
Casino Cosmopol i Sundsvall 1
Älvstagården i Jättendal 1
Borensberg folketspark 1
Ånäsparken i Sundsvall 1
Barva bygdegård 1
Fröjden i Jönköping 1
Tuppens i Bollnäs 1
Broby folketspark 1
Vårvik 1

48% av danserna i Svealand
38% av danserna i Norrland.
14% av danserna i Götaland

Jag undrar hur många mil jag åkt, men det orkar jag inte räkna ut...



söndag 1 januari 2012

Stora danskvällar

En kväll med Melissa Williams och storband och sedan nyårsafton med Blender. Det kändes ungefär som en dansmara. Jag har det bra. Jag får dansa med de jag vill, blir ofta uppbjuden, blir sällan nobbad och jag har alltid någon att krama på. Trots det känner jag mig som mest ensam under sådana här danskvällar...samtidigt som jag trivs.

Nyår i Gävle

På hemvägen åkte jag bil till Stockholm. Trevlig resa med gitarrspel och sång. Tjejen som körde bilen har har sjungit den här sången. Jag fastnade verkligen för den...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...